Uw makelaar
voor Midden-Limburg

Kleine Laak 26 Roggel

Wat een plaatje!

 

Ben je op zoek naar een authentieke woonboerderij gecombineerd met de sfeer en historie van het verleden, optimaal wooncomfort, gelegen op een fraaie locatie en een groot perceel (ruim 3 hectare) met veel ruimte in huis? Dan is deze woonboerderij iets voor jou!

 

Met respect voor hoe het was hebben de huidige bewoners deze woonboerderij gerenoveerd waardoor hedendaags comfort de nostalgie van vroeger ontmoet.

Beschrijving

OMSCHRIJVING:

Kenmerkend voor de boerderij is de woonkamer met het opkamertje, de centraal gelegen gemoderniseerde keuken, de kelder, de inpandige royale schuur, de vernieuwde badkamer, het vernieuwde toilet en vijf slaapkamers met meerdere sanitaire voorzieningen.

 

LIGGING:

De woning is gesitueerd net buiten het dorp, gelegen aan een oprijlaan, centraal in de driehoek Weert - Roermond - Venlo en in circa 15 autominuten vanaf de A2 te bereiken. Op deze landelijke locatie heb je veel vrije ruimte met uitzicht, terwijl de benodigde dagelijkse voorzieningen zoals winkels en scholen op loopafstand (800 meter) beschikbaar zijn.

 

INDELING:

KELDER:

Vanuit de keuken is de oorspronkelijke, droge en koele kelder bereikbaar met natuurlijke ventilatie. Een uitstekende plek voor uw provisie en wijnvoorraad op te slaan.

 

HAL/ENTREE:

Bij binnenkomst treft u de authentieke tegelvloer aan met bijpassende deuren. Vanuit de hal bereikt u de woonkamer met de opkamer alsmede de gezellige, centraal in de woonboerderij gelegen, leef-/woonkeuken.

 

WOONKAMER & OPKAMER:

De woonkamer en de aangrenzende opkamer zijn voorzien van een fraaie oorspronkelijke plankenvloer (uit 1803).

In de woonkamer is een schouw aanwezig t.b.v. het plaatsen van een kachel. Vanuit de lichte woonkamer en opkamer heeft u uitzicht op de tuin. De opkamer is ook vanuit de keuken bereikbaar.

 

EETKAMER & MULTIFUNCTIONELE WERKKAMER:

Aangrenzend aan de leef -/woonkeuken bevindt zich de eetkamer. Vanuit de eetkamer heeft u toegang tot de ruime multifunctionele werkkamer. In deze werkkamer treft u de oorspronkelijke poort van de boerderij aan. Hier kunt u genieten van het weidse uitzicht aan de voorzijde van deze woonboerderij.

 

KEUKEN:

In deze vernieuwde leef -/woonkeuken komen diverse woonbehoeften samen. Het is een plek waar u graag verblijft en deze is centraal gelegen in de woning. Na het koken en eten, kunnen u en uw eventuele gasten nog lang natafelen. Maar het moet ook een plek zijn voor spelletjes, huiswerk maken of waar ook eens de laptop kan worden opengeklapt.

 

Dit alles treft u in deze ruimte aan. De werkbladen zijn van graniet. Vanuit het spoelgedeelte kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de tuin. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, te weten een 5-pits gascomfort (met wok brander), een elektrische oven, een koelkast, een geïntrigeerde afzuigkap, een vaatwasser en een magnetron. 

In de keuken bevindt zich de vernieuwde meterkast t.b.v. de elektra.

 

BIJKEUKEN:

Vanuit de tussengang is de bijkeuken bereikbaar. In de royale bijkeuken bevinden zich de aansluitingen t.b.v. de wasmachine en droger, alsmede voor overige witgoedapparatuur. Tevens bevindt zich hier de Cv-installatie en complete keukenopstelling met dubbele spoelunit.  Middels twee loopdeuren bereikt u de tuin.

 

TOILET:

Vanaf een tussengang zijn het toilet, de badkamer, de bijkeuken, een werkruimte en de inpandige schuur -/garage te bereiken.

 

Het vernieuwde ruime toilet is voorzien van een wandcloset met duo Geberit inbouwreservoir, een fonteintje en elektrische afzuiging.  Een fraai detail is de oorspronkelijke authentieke houten balk, met erom heen het nieuwe tegelwerk.

 

BADKAMER:

In de vernieuwde ruime badkamer treft u een ligbad, een douche met cabine en een vaste wastafel met meubel aan. Het granieten blad van het wastafelmeubel is voorzien van een ingebouwde Villeroy & Boch wasbak en een eenhands Grohe mengkraan.  De douche en het ligbad zijn voorzien van Grohe thermostaat kranen.  

 

HOBBYRUIMTE & SCHUUR & PAARDENSTAL & GARAGE:

Vanuit de tussengang  is de voormalige schuur te bereiken middels een hobby ruimte. Vanuit deze hobbyruimte is met een nieuw geplaatste trap de bovenverdieping bereikbaar.

 

De royale schuur is zowel vanaf de voorzijde van het pand bereikbaar als vanaf de achterzijde. Aan de voorzijde van de schuur is een voormalig paardenstal gesitueerd, welke thans dient als opslagruimte.

 

VERDIEPING:

De verdieping is te bereiken middels twee trapopgangen. De oorspronkelijke opgang is in de centraal gelegen leef -/woonkeuken gelegen.

 

Op deze verdieping bevinden zich 5 slaapkamers en een tweede badkamer met douche, vaste wastafel en toilet.

 

In  bijna alle vertrekken zijn de authentieke houten balken behouden gebleven. Alle slaapkamers zijn voorzien van vernieuwde Velux dakramen met verduistering.

 

TUIN:

Vanuit de achterzijde van de schuur bereikt u een gezellig overdekt terras met uitzicht op de prachtige tuin. De ligging van de tuin en het overdekte terras is op het noordwesten. Dit is afsluitbaar middels windzeilen met ramen. De tuin bestaat uit diverse borders met verschillende beplanting en royale gazons. Een oude waterput is aanwezig, alsmede een eigen gemaakte barbecue.

 

WEILANDEN:

De weilanden zijn zowel aan de voorzijde als aan de rechterzijde van de woonboerderij gelegen. Vanaf de oprijlaan alsmede vanaf de woonboerderij zijn de omheinde weilanden bereikbaar. De totale oppervlakte is ca. 2 hectaren (binnen de blauwe lijnen).  De achterzijde van het weiland grenst aan de Roggelse Beek. Er is een vergunning verleend door het waterschap om oppervlakte water uit de beek te onttrekken, onder andere t.b.v. besproeiing van het weiland.

 

Op het perceel bevindt zich een zgn. open schuur. Aan de voorzijde van de woonboerderij treft u de huidige moestuin aan. Rondom deze moestuin treft u o.a. notenbomen en fruitbomen aan.

 

TECHNISCHE ASPECTEN:

-Bouwjaar pand:                            1803

-Dak:                                            vernieuwd in 2012 (hoofdgebouw)

-Isolatie:                                        vernieuwde dak

-Beglazing:                                    deels dubbel

-Kozijnen:                                      hard hout (behoudens 1 raampartij)

-CV installatie:                               Nefit combiketel HR turbo 32

-Warmwatervoorziening:                  via Cv-ketel (beneden)

-Warmwatervoorziening:                  boiler voor op verdieping

-Meterkast:                                    vernieuwd

-Energielabel:                                 E

 

Onderstaand maten zijn gebaseerd op de meetinstructie van een NEN2580 rapport en van het kadaster.

 

Gebruiksoppervlakte wonen:                                      265,70 m²

Gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte:               92,40 m²

Gebouw gebonden buitenruimte:                                  34,90 m²

Bruto vloeroppervlak woning:                                      419,90 m²

Bruto inhoud woning:                                             1.438,65 m³

Perceel oppervlakte:                                            32.034,00 m²

 

De eigenaren van deze woning hebben ons opdracht gegeven te bemiddelen bij de verkoop, hetgeen voor u uiteraard geen enkele financiële consequentie inhoudt. Geheel vrijblijvend informeren wij u uitvoerig over de woning en over de mogelijkheden van de verkoop van uw eigen woning.

 

Het verkopen van een woning is voor de verkopers een spannende en aangrijpende gebeurtenis. Wij stellen het dan ook zeer op prijs om binnen enkele dagen van u een reactie te mogen ontvangen, zodat wij de verkopers over uw bevindingen en beleving kunnen informeren.

 

Tot zekerheid voor de nakoming van de verplichtingen dient de koper, binnen 6 weken na de totstandkoming van de overeenkomst, een schriftelijke bankgarantie te doen stellen c.q. een waarborgsom te storten ter hoogte van 10% van de koopsom. Verkopers beroepen zich te allen tijde op de schriftelijkheidsvereiste bij verkoop van hun woning.

 

De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580 rapport. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

 

De brochure is samengesteld om u een indruk te geven van het object. De informatie die opgenomen is in deze brochure is afkomstig van de verkoper en/of derden. Hoewel wij bij het samenstellen van de brochure zorgvuldig te werk gaan, kunnen geen rechten worden ontleend aan onjuistheden etc. Deze informatie moet in combinatie met een bezichtiging van de woning worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

 

Een mondelinge overeenstemming tussen de particuliere verkoper en de particuliere koper is niet rechtsgeldig. Met andere woorden: er is geen koop. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de particuliere verkoper en de particuliere koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Dit vloeit voort uit artikel 7:2 Burgerlijk Wetboek. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt overigens niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’. Ook wanneer er een mondelinge overeenstemming is bereikt met een professionele partij, wordt vastgehouden aan het schriftelijkheidsvereiste.

De Omgeving

Centraal in Midden-Limburg, tussen centrum steden Roermond en Weert, tussen de Peel en de Maas én grenzend aan België, ligt de grote plattelandsgemeente Leudal. De gemeente is op 1 januari 2007 ontstaan na een fusie van de voormalige gemeenten Haelen, Heythuysen, Hunsel en Roggel en Neer. De gemeente Leudal telt bijna 37.000 inwoners en bestaat uit de volgende 16 dorpskernen: Baexem, Buggenum, Ell, Grathem, Haelen, Haler, Heibloem, Heythuysen, Horn, Hunsel, Ittervoort, Kelpen-Oler, Neer, Neeritter, Nunhem en Roggel. De Gemeente Leudal heeft zo’n 36.800 inwoners, waarvan 4.200 inwoners woonachtig zijn in Roggel. Roggel kent een rijke historie die tot uiting komt in mooie molens, o.a. de St. Petrusmolen uit 1901 en de St. Petruskerk uit 1447. Roggel heeft de natuurliefhebber veel te bieden. Het prachtige natuurgebied het Leudal, waar loof- en naaldbossen afgewisseld worden door heidegronden en beekdalen, is bijzonder in trek bij recreanten. Kenmerkend voor Roggel is de uitermate centrale ligging ten opzichte van Roermond, Weert en Venlo. Diverse uitvalwegen zoals de N273 (Venlo-Maaseik), de N280 (Roermond-Weert), de A 2 (Eindhoven-Maastricht) en de A-73 (Nijmegen - Roermond) zijn binnen 15 autominuten te bereiken.

Roggel staat bekend als een dorp met een bloeiend verenigingsleven. Recreatiepark 'De Leistert', met zijn zwembaden, speeltuin, camping en manege is zeer geliefd bij zowel inwoners als toeristen. En natuurlijk mogen we het natuurgebied 'Leudal' niet vergeten, dat op een steenworp afstand van Reppelveld ligt en waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van de mooie natuur.

  • Funda
  • Huislijn
  • Woonplein Limburg
  • Vastgoedpro